Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 40.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Και   οι   μα.....ες    και    με  αυτήν  την    κυβέρνηση    συνεχίζονται...

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 40 (!) εκατομμύρια ευρώ κέρδισαν επιτήδειοι που ασχολούνται με τα καύσιμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, καθώς, η τραγική απόφαση της Κυβέρνησης να μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από την ανακοίνωση της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) μέχρι και την ψήφιση του μέτρου, έδωσε τη δυνατότητα να αποθηκευτούν τεράστιες ποσότητες καυσίμων. Εννοείται ότι η αποθήκευση έγινε με τις παλιές τιμές και εννοείται ότι η πώληση έγινε με τις καινούργιες, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον ΕΦΚ, αλλά μόνο με το κέρδος των εμπλεκομένων. Στο μεταξύ, αντιδράσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να εκδηλώσουν και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, για τους οποίους λέγεται ότι θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση απεργίας.


Σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των ΙΧ αναμένεται να προκαλέσει η τριήμερη απεργία των τελωνειακών που ξεκινά την Τρίτη (16/2) με αιχμή την περικοπή των επιδομάτων τους και το πάγωμα των εισοδημάτων τους.

Η απεργία αναμένεται να στεγνώσει τα πρατήρια βενζίνης από καύσιμα, γι’ αυτό και οι εταιρείες πετρελαιοειδών ζήτησαν από τους τελωνιακούς να μείνουν ανοιχτοί όλο το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου να εφοδιαστούν με απόθεμα καυσίμων, αίτημα που όμως απορρίφθηκε.

Ωστόσο, την ίδια ώρα με απεργίες απειλούν και οι βενζινοπώλες, οι οποίες αναμένεται να εντείνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στην αγορά πετρελαίου. Ακόμα δεν έχει βγει, παρ’ όλα αυτά, κάποια επίσημη ανακοίνωση για το αν και πότε θα απεργήσουν.agios.blogspot.com