Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

90 ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!


Περισσότερες από 90 σφαίρες έχουν περισυνελλέξει άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής που σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Τρίτης.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, τουλάχιστον 4 άτομα που επέβαιναν σε 2 μοτοσικλέτες έβαλαν κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή ρίχνοντας χειροβομβίδα αμυντικού τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πανομοιότυπες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στα αστυνομικά τμήματα Νέας Ιωνίας (2007) και Κορυδαλλού (Φεβρουάριο 2009), με στόχο τα κτίρια.

Το χρονικό της επίθεσης
Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του ΣΚΑΪ 100,3 Δημήτρης Καραστεφανής, πέντε αστυνομικοί πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στην Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. Ένας από αυτούς είχε την υποψία ότι κάποιοι τους παρακολουθούσαν. Η επίθεση έγινε την ώρα της παράδοσης της βάρδιας, λίγο πριν από τις 10.

Τέσσερις, πιθανότατα, ένοπλοι με δύο μοτοσικλέτες, γάζωσαν το αστυνομικό τμήμα με τουλάχιστον 30 σφαίρες, αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι αστυνομικοί.

Ένας ειδικός φρουρός πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του και ίσως κάποιος από τους τρομοκράτες που έβαλαν κατά των αστυνομικών, να έχει τραυματιστεί.

Οι ένοπλοι πιθανότατα χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ, ενώ πιθανολογείται ότι τα όπλα ήταν τουλάχιστον δύο.

Κατά τη διαφυγή τους πέταξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ώστε να δημιουργήσουν πανικό για να προλάβουν να εξαφανιστούν.

Από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, ερευνάται εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Στον τόπο βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών που ερευνούν το χώρο.

Στην οδό Αργυροκάστρου, κοντά στο Μετρό Χαλανδρίου, βρέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

"Άνανδρη επίθεση"
Άνανδρη, δολοφονική και 100% τρομοκρατική, χαρακτήρισε την επίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα, ότι "η βία είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας, ενώ η τυφλή βία εναντίον νεαρών παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα. Θέλω να απευθύνω μήνυμα στους φρικαλέους τρομοκράτες, ότι δε θα τους περάσει, είμαστε παρόντες. Η Ελλάδα δε θα μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου".

Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η εκπαίδευση των αστυνομικών καθώς όπως είπε έχουν να κάνουν με δολοφόνους και αντάρτες που επιχειρούν να σκοτώνουν, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αξιωματικών της Αστυνομίας, Δημήτρης Γεωργατζής.

"Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά" δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδίκασε την επίθεση και εξέρφρασε την αλληλεγγύη της παράταξης στους τραυματίες. Παράλληλα, δήλωσε ότι "υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει".

Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος, σχολίασε το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς.Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά . Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΝ αναφέρει ότι είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

"Όλοι είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε εναντίον εκείνων που υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας", είπε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

"Την ώρα που ο κ. Χρυσοχοΐδης βαυκαλίζεται, νεαροί αστυνομικοί τραυματίζονται και παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο. Η αστυνομία βρίσκεται υπό διάλυση και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό αναθεώρηση", είπε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντουμάς έκανε λόγο για "σφαγή".skai.gr